Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

Nový 2 miliardový šek pre Ukrajinu a tlak na členstvo v EÚ, ale Vláda SR o tom mlčí v pozadí svojich frašiek!
Featured

Nový 2 miliardový šek pre Ukrajinu a tlak na členstvo v EÚ, ale Vláda SR o tom mlčí v pozadí svojich frašiek!

VKontakte

 Rokovania s Ukrajinou o vstupe do EÚ sa majú začať tento mesiac. Podľa Eú Komisie je teraz všetko splnené vrátane nového šeku. 

Dvere do NATO sa zatvárajú, ako nedávno vyhlásil Washington. Ale prístupové rokovania EÚ s Ukrajinou sa majú začať rýchlo a dokonca sa začnú už tento mesiac, uvádzajú francúzske médiá. Ukrajina zároveň dostane na vojnu ďalšie dve miliardy eur.

V decembri dali hlavy štátov a vlád Európskej únie zelenú na začatie rokovaní s Ukrajinou a Moldavskom. Po implementácii odporúčaní Európskej komisie. Asi o šesť mesiacov neskôr sa predpokladá, že sa to stalo.

Vstup Ukrajiny by rozdrvil poľnohospodárstvo EÚ, ale Fico hlasoval za Ukrajinu !!

„Historické“ rozhovory o pristúpení Ukrajiny k EÚ po kolapse maďarského Orbána, Slovensko súhlasí so vstupom do Eú !

Zatiaľ čo médiá EÚ sú zaujaté výsledkami volieb, von der Leyenová v utorok na konferencii o Ukrajine v Berlíne povedala, že EÚ by mala začať prístupové rokovania s Ukrajinou koncom júna. Pretože Ukrajina urobila „posledné kroky“, tvrdí. Zdroj - tu a tu

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Prítomný bol aj odchádzajúci belgický premiér Alexander De Croo. Belgicko ešte do júla zastáva predsedníctvo Rady, a preto musí začať rokovania. Pracuje sa na zvolaní medzivládnej konferencie, ktorá bude znamenať začiatok viacročných rokovaní s Ukrajinou. 25. júna je v izbe.

Tempo sa zvyšuje aj preto, že vedenie Rady prevezme od 1. júla Maďarsko: „Členské štáty vyvíjajú obrovský tlak na Belgicko, aby tento mesiac začalo medzivládnu konferenciu,“ vysvetlil diplomat. „Začiatok rozhovorov je dôležitý pre vnútorné reformy na Ukrajine, ktoré potom môžu byť aspoň iniciované. Maďarsko možno neprevezme iniciatívu, ale niť sa môže opäť nadviazať počas poľského predsedníctva EÚ, ktoré sa začína 1. januára 2025.“

Čo je už opravené: víťazka volieb von der Leyenová v Berlíne oznámila, že do konca júna bude Ukrajine sprístupnených ďalších 1,9 miliardy eur z 50-miliardového programu pomoci EÚ. Doteraz bolo do Kyjeva prevedených 6 miliárd. Oficiálny názov je „Na obnovu a hospodársku obnovu“, pričom krajina potrebuje peniaze na vojnové úsilie. Rekonštrukcia sa zvyčajne začína až po vojne. A to sa potom ešte stále nedá predvídať.

Za tých 50 miliárd pre Ukrajinu predsa hlasoval a súhlasil aj samotný kápo Fico, ktorý oblbuje svoje ovce na sociálnych sieťach a v pozadí hlasuje za všetko proti Slovenské !! Ovce už nech sa konečne zobudia !

Zasadnutie mimoriadnej Európskej rady dňa 1. februára 2024 v Bruseli

Slovenskú republiku na mimoriadnom zasadnutí Európskej rady zastupoval predseda vlády Robert Fico!! 

Lídri schválili revíziu VFR 2021-2027, ktorej kľúčovým elementom je Nástroj pre Ukrajinu (tzv. UA Facility). Súčasťou revízie boli aj dodatočné zdroje pre migráciu, vonkajšie vzťahy, vrátane zdrojov pre západný Balkán, na riešenie krízových a nepredvídaných situácií a posilnenie investícií do strategických technológií (STEP).

Lídri diskutovali aj o ďalšej vojenskej podpore Ukrajiny. Zdroj je priamo zo stránky Ministerstva zahraničných vecí - tu klikni

Lídri na mítingu zlomili Orbána, Ukrajina dostane 50 miliárd eur

Balík dlhodobo vetoval maďarský premiér Viktor Orbán. Naposledy trval na tom, že ho bude môcť každý rok vetovať znovu. Nakoniec však za pomoc zahlasoval aj bez toho, lídri budú o pomoci iba pravidelne diskutovať.

Predseda Európskej rady Charles Michel vo štvrtok (1. februára) oznámil, že sa lídri členských štátov EÚ na mimoriadnom summite v Bruseli dohodli na finančnej pomoci pre Ukrajinu vo výške 50 miliárd eur.

„Máme dohodu a jednotu,“ napísal Michel krátko po začiatku rokovaní šéfov vlád a štátov EÚ.

„Všetkých 27 lídrov sa dohodlo na ďalšom balíku finančnej podpory pre Ukrajinu vo výške 50 miliárd eur v rámci rozpočtu EÚ,“ oznámil predseda Európskej rady. Spresnil, že existuje dohoda o poskytovaní finančnej podpory Ukrajine až do roku 2027, čo podľa neho znamená „stabilné, dlhodobé a predvídateľné financovanie pre Ukrajinu“.

Rokovania sa začali s poldruhahodinovým oneskorením, pretože ešte predtým sa uskutočnilo viacero menších pracovných stretnutí zameraných na dosiahnutie kompromisu o finančnej pomoci Ukrajine.

Vyrokoval iba diskusie

Rozhodujúcim bolo podľa magazínu Politico zrejme stretnutie predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyen a predsedu Európskej rady Charlesa Michela s prezidentom Francúzska Emmanuelom Macronom, nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, talianskou premiérkou Giorgiou Meloni a predsedom vlády Maďarska Viktorom Orbánom. Neskôr sa k nim pridali aj holandský premiér Mark Rutte, poľský premiér Donald Tusk a šéf belgickej federálnej vlády Alexander De Croo.

Orbán si dlhým blokovaním balíka zabezpečil iba organizáciu každoročných diskusií o efektivite a napĺňaní pomoci. Ak sa na tom štáty zhodnú, po dvoch rokoch budú môcť vyzvať eurokomisiu, nech navrhne revíziu.

Ukrajina má zatiaľ zabezpečené financovanie na chod štátu do konca marca tohto roku, k čomu vlani EÚ prispela sumou 80 miliárd eur.

Zdroj- klikni tu.

Následne sa schválilo v pozadí o 21 miliárd eur viac do EÚ

Keďže súčasný rozpočet EÚ nestačí, Slovensko musí doplatiť o niekoľko miliárd viac.

EÚ potrebuje viac peňazí. Súčasný rozpočet, ktorý bol plánovaný do roku 2027, Komisii nestačí. A teraz došlo k dohode o zvýšení rozpočtu. Celkovo sa rozpočet navýši o desiatku miliárd eur. Pre čistých platiteľov Slovenska to znamená, že musia platiť viac. 

Pre Ukrajinu

„ Pôvodný návrh Európskej komisie z júna 2023 počítal so zvýšením o 67 miliárd eur v porovnaní s dohodou, ktorá bola nakoniec dosiahnutá 1. februára 2024. celkovo + 21 miliárd eur, čo je výrazne vyššia dodatočná požiadavka do roku 2027 ,“

Vláda SR dodatočné slovenské daňové peniaze pre Brusel obhajuje aj tým, že sa zvýšili aj prostriedky na „zníženie migračného tlaku“. Dodatočné náklady pre Ukrajinu, v konečnom dôsledku hlavný dôvod, prečo rozpočet EÚ nestačí, sú „dôležitým strategickým signálom“. Nová dohoda medzi štátmi EÚ zahŕňa celkovo 17 miliárd eur vo forme grantov pre bojujúcu stranu a pôžičky v celkovej výške 33 miliárd eur. Je, samozrejme, otázne, či túto sumu úveru dokáže Ukrajina niekedy splatiť.

„Nič v EÚ nerastie tak, ako výdavky EÚ. Modro-žltá vláda teraz hádže do krku EÚ ďalšie stovky miliónov z našich ťažko zarobených peňazí z daní len preto, že si nevystačí s už aj tak štedrým rozpočtom. EÚ nie je len finančne bezodná jama.

Mimoriadne zasadnutie Európskej rady, 17-18 apríla 2024

Aj na toto som varoval, ale všetci to mali a majú na háku !!!

Podpora pre Ukrajinu

S odkazom na svoje závery z 21. – 22. marca 2024 Európska rada opätovne potvrdila svoju plnú a neochvejnú podporu Ukrajine, jej ľudu a nezávislosti, ako aj zvrchovanosti a územnej celistvosti v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc.

Vedúci predstavitelia EÚ v tejto súvislosti:

  • dôrazne odsúdili pokračujúce letecké a raketové útoky Ruska na civilné obyvateľstvo a kritickú infraštruktúru Ukrajiny vrátane útokov na odvetvie energetiky
  • zdôraznili, že je potrebné urýchlene poskytnúť Ukrajine protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť poskytovanie vojenskej pomoci vrátane delostreleckej munície a riadených striel

EÚ a jej členské štáty zintenzívnia poskytovanie humanitárnej pomoci a pomoci v oblasti civilnej ochrany vrátane vybavenia, ako sú elektrické generátory a výkonové transformátory.

Vojenská podpora sa bude poskytovať pri plnom rešpektovaní bezpečnostnej a obrannej politiky niektorých členských štátov a pri zohľadnení bezpečnostných a obranných záujmov všetkých členských štátov.

Lídri EÚ tiež uvítali pokrok dosiahnutý v súvislosti s návrhmi na nasmerovanie mimoriadnych príjmov zo zmrazených aktív Ruska v prospech Ukrajiny a vyzvali na ich urýchlené prijatie. Zdroj - tu klikni a tu

Celý dokument a dôkaz na klamára Fica a jeho celú vládu!!

https://www.consilium.europa.eu/media/tonbqfjn/euco-conclusions-20240417-18-sk.pdf

Petícia za vyhlásenie referenda

 Chceš žiť v takomto svete? MY nie!! Tak sa pridaj .... Vystúpme z EÚ, z NATO, proti WHO ...... 
Podporte Referendum proti povinnému očkovaniu, proti digitálnym očkovacím preukazom, proti ratifikácii pandemickej zmluvy s WHO, výstup z EÚ, z NATO a vyhlásiť SR za neutrálny štát : TU Klikni - Stiahni, podpíš, odošliVieme prečo to robíme. Vieme čo schválili v Bruseli. Vieme čo je tá pandemická zmluva s WHO a ďalšie veci, o ktorých informujeme iba jediní z celého Slovenska! Vieme kto všetko o tom vedel a vie..... .

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Všetky práva vyhradené © OZ Dôstojnosť Slovenska.

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes