Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

V Kodani sa spustil kreditný systém sociálnej klímy
Featured

V Kodani sa spustil kreditný systém sociálnej klímy

VKontakte

Varovaní ste boli a všetci dlhodobo !!

Turisti môžu v Kodani vymeniť „zelené správanie“ za finančné odmeny. Systémy sociálnych kreditov na zmenu správania napredujú.

21.5.2022 Čínsky sociálny kredit do bodky

03.01.2023 EÚ robí prvý krok smerom k - sociálnemu systému CO2 kreditov

Z EP: Digitálne ID EÚ môže vytvoriť spoločnosť s kódom QR, ktorá vedie k spoločenskému kreditu

9.4.2022 Od očkovacej karty a digitálneho ID k„sociálnemu kreditu“

23.4.2023 Sledovanie CO2 - New York preberá vedenie – ďalšia konšpiračná teória sa napĺňa

8.7.2023 Exkluzívne - Europoslanec Cristian Terheș - V Bruseli sa pripravujú zákony na zavedenie digitálnej peňaženky a identity, kontrolu nákupov a obmedzenie spotreby mäsa.

13.8.2023 Cestovanie bez povolenia bude čoskoro minulosťou!!

22.8.2023 Exkluzívna správa odhaľuje! Do roku 2030 postupne vyradiť z výroby mäso, mliečne výrobky a súkromné ​​vozidlá.

Program „CopenPay“ funguje už dva týždne. Systém odmeňovania súvisiaci s klímou so zameraním na turistov. Návštevníci mesta sú odmeňovaní za „zelené správanie“. Každý, kto využíva mestskú hromadnú dopravu alebo bicykle, má zadarmo stravu či vstup na kultúrne podujatia. (moja poznámka: a takto krásne vám odstavia vaše autíčka, mäso, mlieko a atď!!)

Kontrola správania

Oficiálna webová stránka „ CopenPay “ popisuje jej účel takto:

„...podporovať trvalo udržateľné správanie a obohacovať kultúrne zážitky návštevníkov a obyvateľov Kodane premenou ekologicky šetrných akcií na menu kultúrnych zážitkov.“

A ďalej:

„Je potrebné zmeniť postoje turistov a povzbudiť ich, aby robili rozhodnutia šetrné k životnému prostrediu. Je to experiment a malý krôčik k novej mentalite […] Dúfame, že budeme môcť nielen pokračovať v pilotnom projekte, ale inšpirovať aj ďalšie mestá po celom svete, aby sa chopili podobných iniciatív.“

Znie to neškodne a pozitívne. Ako keby CopenPay bol priateľský nápad. Za tým je behaviorálna ekonómia a psychologické metódy, ktorých cieľom je v konečnom dôsledku manipulovať s jednotlivcom. Nič iné nie je určené na dosiahnutie „zmeny myslenia“. Myšlienka takzvanej klimatickej zmeny má priniesť zmenu v správaní más, iniciovanú zhora. Kodaň je len jedným z príkladov toho, ako by to mohlo v budúcnosti vyzerať. Off-Guardian 's Kit Knightley píše:

„Toto je systém sociálnych kreditov. Určite v malom rozsahu a na dobrovoľnej báze, ale to sa nedá poprieť. Momentálne je to stále nepovinné a určené len pre turistov. Testujú náladu. Pokiaľ nedôjde ku katastrofálnemu zlyhaniu, nebude to trvať dlho. Pravdepodobne nikdy nezavedú účasť povinnou, ale skôr, ako v prípade bankových účtov a mobilných telefónov, bude pre väčšinu ľudí jednoducho príliš ťažké sa nezúčastniť.

V konečnom dôsledku sa „odmeňovanie zelených akcií“ zmení na „trestanie nezelených akcií“. Mena „kultúrnych zážitkov“ sa nahrádza reálnou menou.

Knightley zavrhol kritiku týchto záverov ako čistú špekuláciu. Toto nie je špekulácia. Pretože plány pre budúci „klimaticky neutrálny“ svet sú otvorené. Kreditný systém sociálnej klímy je len prvým stavebným kameňom.

Kodaň nie je prvým regiónom, ktorý experimentuje s takýmito klimatickými kreditnými systémami. Jedinou zvláštnosťou je zameranie sa na turistov. Napríklad vo Viedni je takzvaný „kultúrny token“ v pilotnej fáze. Viedeň sa tiež zameriava najmä na súkromnú dopravu a chce využiť kreditný systém na postrčenie ľudí smerom k rozdaniu vlastného auta (behaviorálna ekonomická metóda sa nazýva „nudging“). Bologna bola prvým mestom v Európe, ktoré vyvinulo pilotný projekt pre tieto systémy.

WonderfulCopenhagen.com dodáva:

Je potrebné zmeniť postoje turistov a povzbudiť ich, aby robili rozhodnutia šetrné k životnému prostrediu […] S CopenPay preto chceme medzi turistami stimulovať trvalo udržateľné správanie a zároveň obohatiť ich kultúrny zážitok v našej destinácii. Je to experiment a malý krôčik k novej mentalite […] Dúfame, že môžeme nielen pokračovať v tomto pilotnom projekte, ale inšpirovať aj ďalšie mestá na celom svete k podobným iniciatívam.

Bezplatné organické potraviny a windsurfing môžu znieť neškodne, ale čokoľvek, čo súvisí so „zmenou myslenia“ a/alebo „zmenou správania“, ma svrbí mozog.

Je celkom ľahké dostať sa cez veselý, klebetný tón reklamy k jadru problému, pretože podľa ich vlastných slov tam spočíva: premena zelených politík na peniaze.

Ide o zmenu správania na základe klimatických zmien. Ide o systém sociálnych kreditov. Určite v malom meradle a na dobrovoľnej báze, ale nedá sa poprieť, že je to tak.

V súčasnosti je to stále dobrovoľné a len pre turistov. Testujú to. Pokiaľ nedôjde ku katastrofálnym zlyhaniam, nebude to trvať dlho. Pravdepodobne nikdy nezavedú účasť povinnou, ale podobne ako bankové účty a mobilné telefóny bude pre väčšinu ľudí príliš ťažké nezúčastniť sa.

V konečnom dôsledku sa „odmena za ekologické činy“ zmení na „trest za neekologické činy“. Mena „kultúrneho zážitku“ sa nahrádza reálnou menou.

Toto nie sú dohady. Nemusíme hádať, kam to smeruje, pretože vieme. Povedali nám. Navrhli svet, ktorý chcú vybudovať, a toto je len jeden z prvých stavebných kameňov.

 

Petícia za vyhlásenie referenda

 Chceš žiť v takomto svete? MY nie!! Tak sa pridaj .... Vystúpme z EÚ, z NATO, proti WHO ...... 
Podporte Referendum proti povinnému očkovaniu, proti digitálnym očkovacím preukazom, proti ratifikácii pandemickej zmluvy s WHO, výstup z EÚ, z NATO a vyhlásiť SR za neutrálny štát : TU Klikni - Stiahni, podpíš, odošliVieme prečo to robíme. Vieme čo schválili v Bruseli. Vieme čo je tá pandemická zmluva s WHO a ďalšie veci, o ktorých informujeme iba jediní z celého Slovenska! Vieme kto všetko o tom vedel a vie..... .

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Všetky práva vyhradené © OZ Dôstojnosť Slovenska.

 

 

 

 

 

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes