Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

Dánsko a celá Eú: Dane z kráv na podporu laboratórneho mäsa
Featured

Dánsko a celá Eú: Dane z kráv na podporu laboratórneho mäsa

VKontakte

Ďalšou krajinou, ktorá uvalí na svojich farmárov masívne bremená, je Dánsko. Dánska vláda zaviedla radikálne nové zákony, ktoré zdaňujú chovateľov dobytka za „emisie“ z kráv, ošípaných a oviec, aby údajne „bojovali proti globálnemu otepľovaniu“. V skutočnosti ide o oslabenie alebo odstránenie konkurencie zo strany fabrík, ktoré vyrábajú laboratórne mäso, umelé mlieko a kultivované syry. Ak si niekto myslí, že Slovenska sa to netýka, tak ste vo veľkom omyle. Stačí si pozrieť, že za čo hlasoval Taraba a priority vlády SR, na ktoré upozorňujem veľmi dlhú dobu !!

Dánsko je prvou krajinou, ktorá zaviedla uhlíkovú daň, aby prinútila farmárov splniť ciele programu Svetového ekonomického fóra (WEF) „net zero“. Chovatelia dobytka majú byť požiadaní, aby platili takmer 100 eur ročne za emisie skleníkových plynov každej zo svojich kráv.

Politici tvrdia, že sa zameriavajú na hlavný zdroj emisií metánu, ktorý je údajne jedným z najsilnejších plynov, ktoré prispievajú ku „globálnemu otepľovaniu“. Na dosiahnutie cieľov WEF „net zero“ chce minister financií Jeppe Bruus do roku 2030 znížiť „emisie skleníkových plynov“ v Dánsku o 70 % v porovnaní s úrovňami z roku 1990.

Nedávno takto podlo oklamal Taraba s Huliakom, viac v článku:

Rada EÚ zavádza nariadenie o renaturácii hlasovaním Tomášom Tarabom !!

Oficiálny dokument zverejnený 24. 06. 2024 po hlasovaní Tomáša Tarabu ohľadom Obnovy prírody ‼️
A čo na to jeho poskok Rudko Huliak, ktorý pred voľbami s celú SNS tvrdil opak. Máte tam uvedené aj ciele udržateľného rozvoja Agendy OSN 2030, LULUCF - ukončenie lesníctva a atď atď atď, ukončenie poľnohospodárstva a podobne.... .

 

Rozhodnutie o novej dani prichádza tesne po tom, čo farmári protestovali proti nariadeniu EÚ o renaturácii, za čo hlasoval aj Taraba. Oba slúžia na zvýšenie nákladov na prirodzenú produkciu potravín, aby sa laboratórne mäso, umelé mlieko a syry pestované v baktériách stali cenovo konkurencieschopnými.

Rizikové fondy a miliardári, ako sú spoluzakladateľ Google Sergej Brin a zakladateľ Amazonu Jeff Bezos, teraz investovali miliardy do továrenskej výroby potravín . EÚ a krajiny ako Nemecko a Holandsko masívne podporujú tieto továrne peniazmi z daní. Ako ukázali štúdie , priemyselná výroba potravín je energeticky náročnejšia ako prirodzená výroba potravín, dokonca aj v porovnaní so stabilným poľnohospodárstvom. Okrem toho sú tieto vysoko spracované priemyselné produkty zdraviu škodlivé, čo zase pomáha farmaceutickému priemyslu.

Dánsko je známe aj masívnym rozširovaním veterných elektrární. Celá séria štúdií však dokazuje, že veterné elektrárne sú zodpovedné za zvyšovanie teplôt a vyššiu vlhkosť. Ak teda Dánsko chce urobiť niečo pre klímu, bolo by lepšie porozmýšľať nad demontážou turbín.

Najstaršia turbína registrovaná v Dánsku bola uvedená do prevádzky 14. februára 1980 a najväčší v súčasnosti registrovaný systém bol uvedený do prevádzky 9. decembra 2021. Má výkon 14 000 kW, výšku náboja 160 metrov a priemer rotora 122 metrov!

V súčasnosti je v prevádzke celkovo 7 733 turbín na 77 miestach . Tieto veterné turbíny prispievajú k zvýšeniu teploty viac ako všetky kravy a celé poľnohospodárstvo v Dánsku.

V Dánsku bola dohoda dosiahnutá v pondelok neskoro večer medzi stredopravou vládou a zástupcami poľnohospodárov, priemyslu a odborov a bola predstavená v utorok. Krok Dánska prichádza po mesiacoch protestov farmárov v celej Európe.

Poľnohospodári sa bránia opatreniam na obmedzenie „zmeny klímy“ a nariadeniam, ktoré ich privedú k bankrotu.

Dánsko, ktoré je významným exportérom mliečnych výrobkov a bravčového mäsa, bude zdaniť aj ošípané. Hlavným cieľom sú však kravy, pretože sa hovorí, že produkujú oveľa vyššie „emisie“ ako ošípané.

Daň musí schváliť 179-členný Folketing, parlament. Očakáva sa však, že návrh zákona bude schválený po širokom konsenze.

Podľa dánskeho štatistického úradu bolo k 30. júnu 2022 v škandinávskej krajine 1 484 377 kráv.

Lenže ak si tu niekto myslí, že len Dánsko, Holandsko, Nemecko a atď, tak ste vo veľkom omyle, pretože si stačí pozrieť priority vlády SR !!

 

Ďalšie informácie nájdete v blogu:
 

Petícia za vyhlásenie referenda

 Chceš žiť v takomto svete? MY nie!! Tak sa pridaj .... Vystúpme z EÚ, z NATO, proti WHO ...... 
Podporte Referendum proti povinnému očkovaniu, proti digitálnym očkovacím preukazom, proti ratifikácii pandemickej zmluvy s WHO, výstup z EÚ, z NATO a vyhlásiť SR za neutrálny štát : TU Klikni - Stiahni, podpíš, odošliVieme prečo to robíme. Vieme čo schválili v Bruseli. Vieme čo je tá pandemická zmluva s WHO a ďalšie veci, o ktorých informujeme iba jediní z celého Slovenska! Vieme kto všetko o tom vedel a vie..... .

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Všetky práva vyhradené © OZ Dôstojnosť Slovenska.

 

 

 

 

 

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes