Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

2.3.2021 Mimoriadna služba na dnešnú situáciu

VKontakte
Vedeli ste o tom, že minulá vláda na čele s dobrým anjelom Kiskom pomaličky pripravovali zmeny Ústavy na túto situáciu, ktorá je dnes ⁉️ 
Vedeli ste o tom, že ešte v roku 2015 sa menila Ústava SR pre použitie vojska, záložákov a podobne? Tak kvôli čomu menili ústavu, nebolo to náhodou kvôli dnešku? Nebolo to náhodou aj kvôli tomu, že môže nastať aj vojna o ktorej sa píše a hovorí niekoľko rokov?????????
 
Preto aj minulá vláda ešte v marci vydala uznesenie v platnosti do 31.12.2020 pre použitie vojakov v rozmedzí 1500 vojakov, ako je príklad v nemocniciach a podobne.
Teraz súčasná vláda tiež v tom pokračuje a to tým istým spôsobom v platnosti od nového roka 2021‼️‼️
 
Vedeli ste aj o tom, že boli doplnené zmeny Ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení!?
Bez zmeny Ústavy v roku 2015 s platnosťou od januára 2016, by nebolo to možné doplniť. Práve takéto zmeny sú pre dnešok. 
 
Práve táto zmena je aj k súčasnému stavu
 
 
 
Čl.5 odstavec 5
V čase núdzového stavu môže prezident na návrh vlády
a)
nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom, vojakom v zálohe povolaným na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy,
b)
povolať na výkon mimoriadnej služby vojakov v zálohe.
 
Už chápete, že sú v tom spolu ⁉️⁉️
 
Tú si môžte pozrieť celé znenie:
344
ÚSTAVNÝ ZÁKON
 
z 12. novembra 2015,
 
ktorým sa mení ústavný zákon č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov
 
Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto ústavnom zákone:
 
Čl. I
 
Ústavný zákon č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení ústavného zákona č. 113/2004 Z. z., ústavného zákona č. 566/2005 Z. z. a ústavného zákona č. 181/2006 Z. z. sa mení takto:
 
1. V čl. 1 odsek 6 znie:
 
„(6) Ozbrojené sily tvoria
 
a) v stave bezpečnosti profesionálni vojaci, vojaci v zálohe povolaní na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojaci dobrovoľnej vojenskej prípravy,
 
b) v čase vojny a vojnového stavu profesionálni vojaci, vojaci v zálohe povolaní na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl, vojaci dobrovoľnej vojenskej prípravy, vojaci v zálohe povolaní na výkon mimoriadnej služby a registrovaní občania povolaní na výkon mimoriadnej služby, ktorí sú na základe odvodného konania odvedení,
 
c) v čase výnimočného stavu a núdzového stavu profesionálni vojaci, vojaci v zálohe povolaní na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl, vojaci dobrovoľnej vojenskej prípravy a vojaci v zálohe povolaní na výkon mimoriadnej služby.“.
 
2. V čl. 2 ods. 4 písmeno a) znie:
 
„a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom, vojakom v zálohe povolaným na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy,“.
 
3. V čl. 3 ods. 4 písmeno a) znie:
 
„a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom, vojakom v zálohe povolaným na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy,“.
 
4. V čl. 4 ods. 5 písmeno a) znie:
 
„a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom, vojakom v zálohe povolaným na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy,“.
 
5. V čl. 5 ods. 4 písmeno a) znie:
 
„a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom, vojakom v zálohe povolaným na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy,“.
 
6. V čl. 9 odsek 6 znie:
 
„(6) Predsedom bezpečnostnej rady kraja je prednosta okresného úradu v sídle kraja. Ďalšími členmi bezpečnostnej rady kraja sú zástupca ozbrojených síl určený Ministerstvom obrany Slovenskej republiky, zástupca Policajného zboru, zástupca Hasičského a záchranného zboru a predseda vyššieho územného celku.“.
 
7. V čl. 10 odsek 6 znie:
 
„(6) Predsedom bezpečnostnej rady okresu je prednosta okresného úradu. Ďalšími členmi bezpečnostnej rady okresu sú zástupca ozbrojených síl určený Ministerstvom obrany Slovenskej republiky, zástupca Policajného zboru a zástupca Hasičského a záchranného zboru.“.
 
8. V celom texte ústavného zákona sa slová „krajský úrad“ vo všetkých tvaroch nahrádzajú slovami „okresný úrad v sídle kraja“ v príslušnom tvare, slová „obvodný úrad“ vo všetkých tvaroch sa nahrádzajú slovami „okresný úrad“ v príslušnom tvare a slová „bezpečnostná rada obvodu“ vo všetkých tvaroch sa nahrádzajú slovami „bezpečnostná rada okresu“ v príslušnom tvare.
 
Čl. II
 
Tento ústavný zákon nadobúda účinnosť 2. januára 2016.
 
Andrej Kiska v. r.
 
Peter Pellegrini v. r.
 
Robert Fico v. r.
 

Parlamentná tlač 1678

1678
VLÁDNY NÁVRH
Ú S T A V N Ý Z Á K O N
z ... 2015,
 
 
Hlasovanie: Všetci ZA
 
Ale čo je ešte zaujímavé?
 
26. 3. 2015 - Generálny štáb poľskej armády začal rozosielať po celom Poľsku povolávacie rozkazy pre záložákov
9.4.2015 - V Česku obnovujú odvody brancov vrátane dievčat.

Položili ste si niekedy otázku, prečo je stále viac ľudí chorých, hoci medicína a ochrana životného prostredia stále tvrdia, že je lepšie a lepšie? 

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo sú voľby zbytočné? 

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo je všetko otočené hore nohami? 

Táto práca stavia most k traume, do ktorej sme nútení a z ktorej sa môžeme oslobodiť až po prebudení.

Spracoval: ® OZ Dôstojnosť Slovensko Všetky práva vyhradené!!

Ak sa vám páči naša práca....podporte nás. Nie sme financovaní a nedostávame žiadne granty od štátu a ani od politických strán či hnutí - čo je pre nás tiež veľmi dôležité z hľadiska zachovania našej nezávislosti. Všetko iba z vlastných zdrojov. Vopred ďakujeme za vašu podporu a priazeň

Neziskový sektor: SLSP

Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

SK28 0900 0000 0051 7971 8989

Všetky práva vyhradené OZ Dôstojnosť Slovenska. Zdieľanie dovolené.

 
 

Súvisiace články

V Pasci

PORADCA

SÚHRA

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes