Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

Prichádzame o posledné zvyšky suverenity...⁉️

VKontakte
Poniektorí európski politici presadzujú projekt európskeho superštátu. Toto presadzoval aj Fico s tvrdým jadrom. Presadzovala to minulá vláda a presadzuje to aj súčasná vláda, dokonca aj súčasná opozícia, keďže všetci v tichosti súhlasili nielen s odpredajom energetiky. Ba niektoré opozičné strany stiahli aj refendum o vystúpení z eú. Na konci článku sa dozviete, že aký bod sa schvaľoval 25.10.2019 a aj kto za to hlasoval. Myslím, že poniektorí to asi nebudú chcieť tomuto veriť. Necháme sa prekvapiť.
 
V čase nášho vstupu do tohto ekonomického, hospodárskeho a najmä politického spoločenstva sa niektorí veľmi tešili, že toto členstvo prinesie pre Slovenskú republiku a jej občanov mnohé výhody. No nebola to celkom pravda. Ja osobne som bol proti vstupu do toho spolku.
No akosi vtedy zabudli pripomenúť občanom SR, že sa časom môžu objaviť aj mnohé nevýhody, ktoré Slovenská republika ako členský štát EÚ nedokáže ovplyvniť. Mnohí z nás stále majú v pamäti ratifikáciu Lisabonskej zmluvy. Od vstupu Slovenskej republiky do Eú sme mohli sledovať výrazné posilňovanie kompetencií ústredných európskych orgánov na úkor členských štátov‼️
Tento stav umožnila práve Lisabonská zmluva, ktorá revidovala všetky zakladajúce zmluvy, pričom vytvorila aj legislatívno-právne predpoklady na výrazné posilňovanie ingerencie spoločenstva v rozhodovacích procesoch a pozícií medzinárodného postavenia Európskej únie. V skratke by sme mohli povedať, že táto zmluva autoritatívne vyžaduje od členských štátov ich lojalitu k Európskej únii a k jej zahraničnej politike. A to nie je všetko. Niekoľko článkov Lisabonskej zmluvy posilňuje nadnárodný charakter samotnej európskej integrácie.
 
Čo to znamená? 
Že národné štáty vrátane Slovenska postupne odovzdajú svoju suverenitu v prospech európskych byrokratických inštitúcií. 
"eurofederalisti, ktorí sú za vytvorenie akýchsi „Spojených štátov európskych“. ‼️‼️
A presne toto sa aj deje v pozadí dnešnej situácie.
Čo myslíte, že prečo Veľká Británia vystúpila z Eú? 
Kvôli tomu, aby uvolnila cestu pre tých fedualistov... všetko mali vopred veľmi dobre naplánované, len málo ľudí o tom vie. 
Podľa eurofederalistov sú národné štáty prežitkom z minulosti a ich cieľom je postupné vytvorenie spoločnej „európskej identity“ s jednotným „európskym národom“. Keďže Veľká Británia ako hlavný predstaviteľ koncepcie spolupráce suverénnych európskych národných štátov svojím odchodom z Európskej únie uvoľní cestu európskym federalistom, európska integrácia môže smerovať opäť bližšie k vytvoreniu „Spojených štátov európskych“, o ktorých už v prvej polovici 20. storočia snívali mnohí európski politici, filozofi či právnici. Riešenia na prekonanie následkov z nedávnej globálnej finančnej krízy, energetickej krízy či stále prebiehajúcej migračnej krízy slúžia aj ako zámienka na hlbšiu integráciu s postupným odovzdávaním posledného zvyšku národnej suverenity členských štátov Európskej únie do rúk bruselského centra. V prípade, ak sa nezmenení tento súčasný nadstavený politický kurz, môžu sa „Spojené štáty európske“ stať o pár rokov realitou‼️
 
Viete aspoň kto súril na túto dohodu a kedy?
Bol to Fico v roku 2008 a vtedy vyhlásil, že odkladanie hlasovania o reformnej zmluve ohrozuje ambície Slovenska prijať euro od roku 2009. Vtedajší prezident Gašparovič ju podpísal‼️ Štefan Harabin bol v tom období počas vlády ĽS-HZDS, SNS, SMER-SD podpredsedom vlády a ministrom spravodlivosti. Bol nominantom HZDS. V roku 2008 práve za jeho pôsobenia ako ministra spravodlivosti bola ratifikovaná Lisabonská zmluva.V roku 2008 práve za jeho pôsobenia ako ministra spravodlivosti bola ratifikovaná Lisabonská zmluva. Teraz môže aj Mečiar kričať koľko len chce a sa môžu tváriť, akí sú to národovci. 
Aj Kotlebovci sa tvária ako najväčší národovci a pritom 15.10.2019 podporili jednu zaujímavú vec...
 
"V § 2 ods. 1 písm. b) sa vypúšťajú slová „(ďalej len „únia“)“ a za slovo „štátov“ sa vkladá slovo „Európskej“ 
To znamená, že už nie sme označený ako štát, ale nejaká únia....??
 
Čo myslíte, že prečo títo politickí herci, ktorí dnes akože bojujú za Slovensko... hrajú tak dokonalé divadlo pred nami? Počuli ste od nich nejaké slovo proti Eú, "alebo o nás o Ľudu"? My sme nič do teraz nepočuli, okrem nadávok a divadelných hádok na sociálnych sieťach a ich tlačoviek o ničom. 
 
November2020
 
 

Súvisiace články

V Pasci

PORADCA

SÚHRA

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes