Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

Väčšina v Európskom parlamente za premenu EÚ na superštát
Featured

Väčšina v Európskom parlamente za premenu EÚ na superštát

VKontakte

 Všímate si zrazu to ticho!? V Bruseli už dlhší čas dochádza k posunom smerom k centrálnej vláde a erózii suverenity národných štátov. Ďalším a najdôležitejším krokom by bolo zrušenie jednomyseľnosti v Európskej rade, teda práva veta jednotlivých národov. Je to predovšetkým v záujme lobistických skupín a USA, ktoré určujú politiku v Bruseli. Ako prví sme o tom informovali dávno pred hlasovaním v EP - tu a tu a hlavne v tomto článku sme dokázali klamstvá politikov pretože o tomto s rozhodovalo v o výboroch EP ešte v roku 2022 !! Samozrejme, že nezabúdať hlasovanie SR v Rade Eú - tu čítaj.

Podľa parlamentnej korešpondencie bol nasledujúci obsah schválený tesnou väčšinou poslancov 291 hlasmi za, 274 proti a 44 sa zdržalo hlasovania.

Parlament je za reformy, ktoré by zvýšili akcieschopnosť EÚ a dali obyvateľstvu väčšie slovo. Medzi najdôležitejšie návrhy poslancov patria tieto body:

  • Mal by sa vytvoriť skutočný dvojkomorový systém a patové situácie v Rade by sa mali znížiť prostredníctvom   rozhodnutí kvalifikovanejšej väčšiny  a  riadneho legislatívneho postupu .

  • Parlament by mal mať plné právo iniciatívy a právo rozhodovať o dlhodobom rozpočte EÚ . – časť vety tu zjavne chýba]

  • Pravidlá zloženia Komisie sa majú zrevidovať a Komisia sa v budúcnosti bude nazývať „Európska exekutíva“. Mali by existovať aj nové pravidlá pre voľbu predsedu: v budúcnosti by mal Parlament menovať predsedu Komisie a Európska rada by ho mala potvrdiť – úlohy by sa teda mali vymeniť, počet komisárov by mal byť obmedzený. až 15 (pre ktoré sa potom bude uplatňovať zásada rotácie medzi členskými štátmi). V budúcnosti by mal mať predseda Komisie možnosť vybrať si kolégium na základe politických preferencií, čím sa zabezpečí geografická a demografická rovnováha. Súčasťou návrhov je aj mechanizmus odmietania jednotlivých komisárov.

  • Rada by mala byť oveľa transparentnejšia a zverejňovať stanoviská členských štátov k legislatívnym otázkam.

  • Obyvateľstvo by malo dostať väčšie slovo: EÚ by mala vytvoriť vhodné mechanizmy účasti a mala by sa posilniť úloha európskych politických strán.

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Zmeny sú veľmi ďalekosiahle. O čo ide, je celkom jasné:

  1. Komisia by sa mala stať skutočnou vládou, a preto by sa mala nazývať „Európska exekutíva“. Súčasná Komisia to stále viac robí na úkor európskych občanov, ako to ukazujú opatrenia Corona, nákup vakcín, režim sankcií, vojenská pomoc a podobne.
  2. Všetky rozhodnutia by mali byť centralizované
  • „kvalifikované“ väčšiny v Rade, t. j. orgáne národných vlád;
  • menej komisárov alebo nových členov vlády;
  • Viac právomocí pre Parlament, ktorého zástupcovia sú do značnej miery odňatí národnej kontrole, ale ktorí sú plne v rukách lobistických skupín v Bruseli.
  1. Národné štáty by mali preniesť celý rad kompetencií na Brusel:
  • otázky životného prostredia;
  • verejné zdravie;
  • reprodukčné zdravie,
  • pomoc pri katastrofe,
  • priemysel,
  • vzdelanie,
  • energia,
  • Zahraničné styky,
  • vonkajšia bezpečnosť a obrana,
  • Politika vonkajších hraníc
  • nadnárodnej infraštruktúry.

4. Vzhľadom na prevahu lobistov v ústredí je kozmetika „hovorí“ obyvateľstva.

V nedávnej rozprave v pléne Guy Verhofstadt, ktorého „Verhofstadtova skupina“ prišla s návrhom uznesenia, tvrdil, že členské štáty sklamané z postupu Európskej únie na „vydieranie“ bloku využili právo veta. Zdá sa, že ide o zastretý odkaz na maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý odmietol schváliť zmeny spoločného rozpočtu navrhované Európskou úniou na ďalšie financovanie vojnového úsilia na Ukrajine.

V reakcii na to bývalý spoluspravodajca skupiny Verhofstadt, poľský europoslanec Jacek Saryusz-Wolski, obvinil federalistov v Európskom parlamente, že sa snažia „premeniť EÚ na superštát“.

Podpredseda skupiny Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR) Rob Roos prirovnal hlasovanie k holandským voľbám, ktoré sa konali v ten istý deň, pričom na X:

 Jeho slová

"Dnes sa v Holandsku koná festival demokracie, ale v Štrasburgu je naša demokracia pochovaná."

Ďalším orgánom v poradí je Európska rada. A samozrejme občania EÚ.

 

Petícia za vyhlásenie referenda

 Chceš žiť v takomto svete? MY nie!! Tak sa pridaj .... Vystúpme z EÚ, z NATO, proti WHO ...... 
Podporte Referendum proti povinnému očkovaniu, proti digitálnym očkovacím preukazom, proti ratifikácii pandemickej zmluvy s WHO, výstup z EÚ, z NATO a vyhlásiť SR za neutrálny štát : TU Klikni - Stiahni, podpíš, odošliVieme prečo to robíme. Vieme čo schválili v Bruseli. Vieme čo je tá pandemická zmluva s WHO a ďalšie veci, o ktorých informujeme iba jediní z celého Slovenska! Vieme kto všetko o tom vedel a vie..... .

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Všetky práva vyhradené © OZ Dôstojnosť Slovenska.

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes