Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

Belgicko a Maďarsko uvádzajú na trh kontroverzné digitálne ID, očkovací pas, ešte pred nariadeniami EÚ!!
Featured

Belgicko a Maďarsko uvádzajú na trh kontroverzné digitálne ID, očkovací pas, ešte pred nariadeniami EÚ!!

VKontakte

Belgicko a Maďarsko sú lídrami v zavádzaní digitálnych ID peňaženiek pred nariadením EÚ eIDAS (“elektronická identifikácia a dôveryhodné služby”) 2.0 a EUDI Wallet - čítaj dole, ktoré vstúpia do platnosti koncom tohto mesiaca, ďalej to musia uviesť všetky členské štáty Eú !!

V Belgicku bola v utorok spustená aplikácia MyGov.be, ktorá pokrýva všetky federálne verejné služby krajiny, pričom vláda podporuje digitálnu identitu ako „zjednodušenie“ používania svojich služieb a „uľahčenie života“.

Inými slovami, tamojšie orgány hrajú pohodlnú kartu – a zároveň bagatelizujú riziká, ktoré so sebou prináša tento typ centralizácie identity ľudí.

Súvisiace:

EÚ schválila pravidlá, ktoré nútia veľké technologické spoločnosti podporovať „digitálnu identitu“.

www.dostojneslovensko.eu/sk/zastavme-eu/z-digitalizacie

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Peňaženka prostredníctvom poštovej schránky „eBox“ umožňuje prístup k štátom vydaným dokumentom, ako aj 683 službám, údajom o totožnosti, záznamom o očkovaní proti Covid a ďalším.

Úspech systému však nie je v žiadnom prípade zaručený – na jednej strane zatiaľ nie je povinný, lebo nariadenie príde do platnosti už na jeseň 2024 !!

Súdiac podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý spoločnosť Deloitte uskutočnila minulý rok, „71 percent Belgičanov nechce mať vo svojom telefóne digitálny identifikátor,“ uvádzajú správy a dodávajú, že rovnaký prieskum ukázal, že 79 percent „nechce mobilný vodičský preukaz, zatiaľ čo polovica odmietajú plne digitalizovať svoje ID.“

„Jednoduché používanie“ je aj spôsob, akým sa digitálne ID presadzuje v Maďarsku, kde bude príslušná aplikácia k dispozícii na stiahnutie už tento týždeň, pričom služba bude plne funkčná od septembra.

Nadšené správy o tomto vývoji popisujú program digitálneho ID ako „inovatívny“, „praktický“ a „úsporný“.

Uloženie všetkých osobných údajov na jedno miesto a ich uloženie v cloude sa zároveň propaguje ako niečo pozitívne, namiesto toho, čo oponenti považujú za strašidelné – len z hľadiska bezpečnosti.

Operácia je centralizovaná prostredníctvom maďarského programu digitálneho občianstva. Používatelia peňaženky budú mať všetky svoje administratívne atď. dokumenty na jednom mieste, plus digitálnu poštovú schránku, očkovací pas a môžu sa spoľahnúť na celoeurópsky elektronický podpis, zatiaľ čo elektrické platby budú „plne integrované“.

Maďarský systém digitálnej identity využíva biometrické údaje získané pomocou rozpoznávania tváre na porovnanie tváre používateľa „s vládnou databázou“.

Niektorí bezpečnostní výskumníci v iných krajinách EÚ medzitým varujú, že až 75 percent organizácií, ktoré sa označujú ako vysokorizikové organizácie (zdravotná starostlivosť, bankovníctvo, letecká doprava...) „nepoužíva najsilnejšiu metódu overovania“.

Kontroverzné nariadenia EÚ o digitálnych identifikáciách stanovené na rok 2024, ktoré vyžadujú dodržiavanie pravidiel pre veľké technológie

Nové pravidlá EÚ o digitálnej identifikácii, nariadenie o digitálnej identite (eIDAS 2.0)  nadobudli účinnosť 20. mája, čím sa vyžaduje, aby spoločnosť Big Tech a členské krajiny dodržiavali pravidlá podpory peňaženky EÚ pre digitálnu identitu (EUDI).

Práce na peňaženke EUDI však nie sú dokončené, pretože na rok 2025 sa plánuje niekoľko pilotných projektov na konsolidáciu procesu implementácie pravidiel.

Podľa rámca, ktorý nedávno schválila Európska rada a ktorý bol teraz oficiálne zverejnený, je konečný termín na uznanie a sprístupnenie peňaženky digitálnych identifikátorov rok 2026. Zatiaľ sa bude používať v niekoľkých scenároch, vrátane prístupu k vládnym službám a overenie veku, správa pozn.

Za súčasného stavu tento termín znamená, že zatiaľ čo schéma peňaženky musí byť dovtedy plne funkčná, nebude povinná pre občanov 27 členských štátov EÚ a tým, ktorí sa rozhodnú neprijať, je prisľúbená ochrana pred diskrimináciou.

Vydanie digitálnej peňaženky, jej používanie alebo jej zrušenie bude bezplatné, zatiaľ čo kód napájajúci systém bude „open source“ – avšak s výhradou, že krajiny budú môcť „s primeraným odôvodnením zadržať určité informácie. “

Cieľom nariadenia je tiež zachovať štandardy certifikátov na overenie webových stránok, ktoré sú v súčasnosti zavedené a zavedené v tomto odvetví, a zároveň „objasniť ich rozsah“.

Niektoré inštitúcie v celej Európe sa zdajú byť nadšenejšie ako iné, a tak vláda španielskej provincie Katalánsko privítala revidované nariadenie ako „jasnú zmenu paradigmy“, ktorá podporuje štandardizáciu v bloku a údajne dáva používateľom „väčšiu autonómiu nad ich osobnými údajmi“. .“

Pokiaľ ide o overovanie veku, zástancovia celkovo vnímajú nové pravidlá ako pozitívny vývoj, ale nie sú úplne spokojní s tým, že EUDI Wallet poskytne konečné riešenie.

Mimovládna organizácia euCONSENT, založená na podporu celoeurópskeho overovania veku pomocou infraštruktúry eIDAS, preto poznamenala, že implementácia peňaženky na tento účel nebude „pohodlná“ kvôli zložitosti zverejňovania „vekového atribútu pre každú webovú stránku samostatne“.

euCONSENT konkrétne poznamenal, že aj v prípade peňaženky EUDI budú musieť byť zavedené „alternatívy“ pre deti, ktoré sú príliš malé na to, aby mali peňaženku spojenú s ich identitou.

Digitálne identifikátory možno použiť aj na kontrolu prístupu k základným službám, čo môže potenciálne manipulovať so sociálnym alebo politickým súladom. Rozsiahly zber údajov môže viesť k profilovaniu a diskriminácii. Okrem toho sú tieto ID náchylné na hackovanie a krádeže identity, čím sú jednotlivci vystavení riziku finančného poškodenia a poškodenia dobrého mena. Často sú občania donútení k účasti bez skutočného súhlasu a nedostatok transparentnosti a dohľadu v týchto systémoch zvyšuje riziko zneužitia.

Petícia za vyhlásenie referenda

 Chceš žiť v takomto svete? MY nie!! Tak sa pridaj .... Vystúpme z EÚ, z NATO, proti WHO ...... 
Podporte Referendum proti povinnému očkovaniu, proti digitálnym očkovacím preukazom, proti ratifikácii pandemickej zmluvy s WHO, výstup z EÚ, z NATO a vyhlásiť SR za neutrálny štát : TU Klikni - Stiahni, podpíš, odošliVieme prečo to robíme. Vieme čo schválili v Bruseli. Vieme čo je tá pandemická zmluva s WHO a ďalšie veci, o ktorých informujeme iba jediní z celého Slovenska! Vieme kto všetko o tom vedel a vie..... .

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

Všetky práva vyhradené © OZ Dôstojnosť Slovenska.

 

 

 

 

 

Najčítanejšie články

more
Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes